صادرات کاهو به ارمنستان

07
مهر
1400
صادرات کاهو به ارمنستان یکی از دهها محصول کشاورزی ایران است که به این کشور وارد میشود. در نگاه اول شاید نتوان ارمنستان راکشوری خشک و بد آب و هوا تصور کرد که نیازمند واردات محصولات کشاورزی باشد چرا که این کشور با توجه به ویژگیهای جغرافیایی سالانه از میزان بارش زیادی برخوردار است و همچنین مناطق کوهستانی با خاک حاصلخیزی که دارد باعث میشود کشاورزی پررونقی را داشته باشد. اما سیاستهای ناکارآمد و بی توجهی به بخش کشاورزی باعث رکود آن و عدم تامین نیازهای داخلی به محصولات کشاورزی شده است. مشکلاتی از قبیل نبود تجهیزات به روز کشاورزی، عدم انتقال مناسب آب و کوچ اجباری کشاورزان بومی از جمله مشکلات و موانع کشاورزی در این کشور است. همه این شرایط باعث شده ایران در مقام سوم صادرات به این کشور اقدام به ارسال بسیاری از محصولات خود کرده و صادرات کاهو به ارمنستان یکی از فعالیتهای تجاری ارزآور برای کشور ما محسوب شود. برای اطاعات بیشتر با گروه پناهی همراه باشید.
جهت مشاروه، خرید و صادرات کاهو با ما تماس بگیرید
شماره تماس
مزایای صادرات کاهو به ارمنستان
- موقعیت قرارگیری کشور ارمنستان و محصور بودن در خشکی امکان دسترسی به دریا را نداشته و این کشور برای ارتباط بیشتر با دنیای خارج نیازمند به همسایگان خود است.
- روابط سیاسی این کشور با همسایگان مهم خود ترکیه و آذربایجان پرتنش بوده و رابطه مسالمت آمیزی ندارد و این امر فرصت مناسب را برای تجار ایرانی فراهم می کند تا اقدام به صادرات کالاهای خود به این کشور کنند.
- ارمنستان اولین مرز خاکی با ایران در پیمان اوراسیا بوده و تنها کشوری است که با ما در پیمان اقتصادی اوراسیا حضور دارد.
- با توجه به اینکه ارمنستان با گرجستان هم مرز است میتوان از این طریق به بازار سوم صادرات از راه گرجستان و دسترسی به دریای سیاه و سپس جنوب اروپا دست یافت.
- با بروز تنشهای اخیر در روابط ارمنستان با ترکیه، ایران می تواند جای خالی محصولات ترکیه را پر کرده و با صادرات کاهو به ارمنستان ارزآوری بیشتری را رقم بزند.
قوانین تجاری برای صادرات کاهو به ارمنستان
قبل از هر کاری برای صادرات کاهو به ارمنستان بهتر است با قوانین تجاری و گمرکی این کشور آشنا شوید تا بتوانید با آگاهی کامل وارد این کار شوید.
- همه امور کاری و قرارهای لازم در ارمنستان حالت رسمی داشته و باید با تعیین زمان ملاقات و با پوشیدن لباس های رسمی در این قرارها حاضر شد.
- برخی کالاهای صادراتی به ارمنستان از هزینه های گمرکی معاف هستند اما کالاهای مصرفی ۱۰ درصد شامل تعرفه گمرکی میشوند.
- ارزهای خارجی را می توان در فرودگاه ها، بانکها و بیشتر هتل ها و فروشگاه ها در طول ساعات عادی تبدیل کرد.
- ساعات کاری بانکها در ارمنستان دوشنبه تا جمعه از ساعت ۹ تا ۱۵ است ولی صرافیها در همه ساعات و روزها فعال هستند.
- از دیگر نکاتی که برای صادرات کاهو به ارمنستان باید در نظر گرفت این است که بر طبق قوانین واردات ارمنستان تمامی کالاها و وسایل نقلیه که از مرز ارمنستان وارد میشوند ملزم به اظهار کالا در اداره گمرک منطقه هستند.
- ترخیص گمرکی در مرز اجباری نیست اما توصیه می شود این امر توسط وارد کننده یا توسط کارگزار گمرکی مجوزدار انجام شود.
- واردات کالا و خدمات به ارمنستان شامل مالیات بر ارزش افزوده ۲۰ درصدی می شود.
اصول بسته بندی کاهو برای صادرات
برای صادرات کاهو به ارمنستان معمولا دو نوع رمانو (رسمی) و کاهو آیسبرگ(کاهو پیچ) در نظر گرفته میشود و هر کدام از این کاهوها بسته بندی متفاوتی دارند.
- حداکثر وزن بسته بندی کاهو برای صادرات ۱۲ کیلوگرم است. وزن بیشتر و تعداد کاهوی بیشتر باعث فشار،خرابی و پلاسیدگی محصولات صادراتی میشود.
- بهترین حالت برای بسته بندی کاهو آیسبرگ یا کاهو پیچ به صورت تک ردیف است که در هر بسته ۸ تا ۱۰ عدد کاهو قرار میگیرد. حداکثر وزنی که برای این نوع بسته بندی می توان در نظر گرفت ۸ کیلو گرم است.
- برای صادرات کاهو به ارمنستان نوع رمانو یا رسمی را به صورت دو ردیف در یک بسته قرار میدهند. حداکثر وزنی که برای این نوع بسته بندی می توان در نظر گرفت ۱۰کیلوگرم است .
- کاهو ها بعد از مرحله برداشت باید بلافاصله به سردخانه منتقل شده و در معرض شوک اینیکشویی سرمایی قرار بگیرند. ضمن اینکه برای نگهداری باید در همین شرایط سردخانه ای بمانند.
- برای حمل کاهو به مقصد صادراتی باید از تریلرهای یخچالدار استفاده کرد .
- هر چند تصور میشود بستهبندی فله ای صرفه اقتصادی خواهد داشت اما این نوع بستهبندی توصیه نمیشود چرا که کاهو بر اثر فشار پلاسیده شده و دورریز خواهند شد.
- صرفاً تحویل کالا به مشتری ملاک موفقیت در صادرات نیست بلکه تحویل آن با کیفیت مناسب است که می تواند باعث جلب اطمینان و آوازه خوب برای صادر کننده باشد.